EPA/Andrej Čukić
Fudbalska reprezentacija Srbije

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Branko Bošković izjavio je danas da Crna Gora može da iznenadi Srbiju na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbija će sutra od 20.45 časova na stadionu “Rajko Mitić” dočekati Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Srbija je pre dva dana u Budimpešti poražena od Mađarske (1:2) i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam uz meč manje. Mađarska je prva sa 13 poena.

“Nisam očekivao da će ovaj meč u Beogradu imati toliki značaj. Smatrao sam da je Srbija favorit u grupi, ali ispostavilo se da je SP ostavilo traga na njih. I pored odličnih pojedinaca, selektora i atmosfere koju su imali, kubure s odbranom i u pojedinim momentima – koliko god da izgledaju kao ozbiljna ekipa – iznenade i primaju golove koji ne smeju da se dese ozbiljnoj selekciji”, rekao je Bošković za podgoričku Pobjedu i nastavio:

“Imam osećaj da Srbiji od Mundijala u Kataru nedostaje ono što je Mađarska pokazala – disciplina i koncentracija. Igraju oni u defanzivi srcem i bore se, ali deluju kao neiskusna reprezentacija, a s obzirom na kvalitet trebalo bi da igraju mnogo zrelije i pre svega da primaju manje golova”.

On je pohvalio vezni red i napad Srbije.

“Mađarska je pokazala kakav treba da bude recept Crne Gore – da igra disciplinovano i dobro u odbrani. Crna Gora tako treba da izađe na teren, a nema šta da izgubi. Teren ‘Marakane’ je veliki i sigurno imamo i mi pojedince da možemo da iznenadimo. Ali pre svega mora da bude čvrsta odbrana. Mađari su pokazali da i sa slabijim individualnim kvalitetom mogu da deluju tako moćno i odigraju dobro”, objasnio je Bošković.

On je istakao da će Crna Gora imati psihološku prednost u Beogradu.

“Srbija je iscrpljena fizički i emotivno. Dali su sve za pobedu u Budimpešti, a sad im dolazi Crna Gora i moraju da se vade. Mi nemamo šta da izgubimo, sakupili smo dosta bodova, uz malo sreće mogli smo i više. Treba da odigramo muški. Srbija će verovatno imati inicijativu i držati loptu kao što je i protiv Mađara. Ako budemo dobro stajali, kako meč bude odmicao može da se i nama ukaže šansa da nešto uradimo. A i ako ne uradimo, Bože moj, ova generacija je napravila dobar rezultat sve i da se ne plasira na EP”, zaključio je Bošković.

Bošković (43) je pored Crvene zvezde igrao za Mogren, Pari Sen Žermen, Trou, bečki Rapid i Di-Si Junajted. On je od 2002. do 2005. nastupao za Srbiju i Crnu Goru, a od 2007. do 2014. je igrao za selekciju Crne Gore.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here