Srbija: Napredak u zaštiti manjina

0

Specijalni predstavnik Generalnog sekretarijata Saveta Evrope (SE) u Srbiji ambasador Konstantin Jerokostopulos istakao je da se u našoj zemlji ostvaruje visok nivo Ustavom zagarantovanih prava manjina, napomenuvši da se određene slabosti u sprovođenju zakona ogledaju pre svega zbog nedostatka finansijskih sredstava.

 

Ambasador Konstantin Jerokostopulos istakao je da se u našoj zemlji ostvaruje visok nivo Ustavom zagarantovanih prava manjina

 

On je na skupu u Skupštini Vojvodine, posvećenom primeni Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina i Evropske povelje o regionalnim manjinskim jezicima u Srbiji, rekao da je Kancelarija SE u Beogradu proteklih osam godina koliko radi, obezbedila oko sedam miliona evra za razne projekte u zaštiti ljudskih prava u našoj zemlji.

 

Predstavnik Ministarstva prosvete Srbije prof. dr Slavko Gordić je u raspravi naglasio da državni organi "pokazuju veoma dobru volju" i preduzimaju mere da se proširuje obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina, naročito onih manje brojnih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here