Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana bore se za što veći uspeh u evropskim takmičenjima, ali i za nacionalni koeficijent koji bi Srbiji doneo i drugi klub u Ligi šampiona.

 

Srbija se trenutno nalazi na 17. poziciji (koeficijent 24.750), ali je potrebno mesto broj 15 da bi naša zemlja imala dva predstavnika u elitnom takmičenju.

Pobedom Zvezde nad Olimpijakosom i Partizana nad Astanom, Srbija je po koeficijentu prestigla Hrvatsku, a do željenog mesta na putu se nalaze Kipar sa koeficijentom 25.000 i Grčka sa 25.300.

Osvojeni bodovi se sabiraju i dele sa brojem predstavnika u Evropi koje država ima i tako se dobije koeficijent. Pobede u Ligi šampiona i Ligi Evrope vrede po dva koeficijentna boda, remiji jedan. U kvalifikacijama se za pobedu ili remi dobijalo duplo manje bodova. Za sam plasman u Ligu šampiona se dobijaju četiri bonus boda, a za ulazak u Ligu Evrope nema bonus bodova.

Dolazi se do računice da bi već u narednom kolu Srbija mogla da dođe do 15. mesta, jer bi eventualnim pobedama oba kluba, bila dovoljna za koeficijent 25.750. Ali, rivali srpskim klubovima su Totenhem i Mančester junajted, pa je možda realnija varijanta da se bar na kratko slavlje odloži.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime