Foto: Tanjug/AP
Marina Maljković

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila Evropsko prvenstvo, a onda je i na Olimpijskim igrama ostvarila odličan rezultat osvajanjem četvrtog mesta. 

Jedna od najzaslućnijih za ovaj uspeh je i selektoraka Marina Maljković koja bi mogla da napusti klupu Srbije.

Naime, mediji u Belgiji prenose da bi Marina Maljković mogla da preuzme nacionalni tim te zemlje i povede ga ka tituli kontinentalnog šampiona! Na prethodnom takmičenju upravo ih je Srbija zaustavila pobedom u polufinalu, a Belgijanci smatraju da bi sa Marinom mogli do trona.

Pitanje je koliko je ova opcija realna pošto je Marina Maljković, kad su se pojavile priče o preuzimanju Francuske, a ona je tada rekla:

– Govorim samo o zvaničnim stvarima, a zvanični nisam imala nikakve razgovore. Danas vam ne mogu odgovoriti na ovo pitanje. Sa druge strane, nije tajna ako me pitate o emocijama to su uvek Srbija i Francuska ili Francuska i Srbija, kako želite. Moj život kada nisam u klubu svodi se na 50 odsto Pariz, 50 odsto Beograd – istakla je Marina i tako bar nakratko stavila tačku na potencijalnu promenu sredine.

Maljkovićeva je sa reprezentacijom Srbije uspela da osvoji dva zlata na Evropskim prvenstvima, dok je uspela da se okiti i sa dve bronzane medalje, jedna je takođe sa Evropskog prvenstva, dok je druga došla na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here