Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je na 5. poziciji na novoj FIBA rang listi sa 662 osvojena boda, pa će tako Orlovi na žrebu za predstojeći Eurobasket, koji će se održati krajem marta, biti u prvom šeširu.

Sem Srbije, na rang listi se nisu pomerale ni preostale četiri reprezentacije iznad. SAD je očekivano na prvom mestu sa 781,8 poena, prate ih upravo Španci sa 721,3 poena, dok je treći nacionalnim tim Australije sa 667 poena. Iznad Srbije je još samo Argentina, koja ima 0,4 poena više od našeg sastava.

U prvih deset, promene su bile minijaturne. Grčka je preskočila Francusku i tako nam došla tik iza leđa na šesto mesto sa 658,4 osvojena poena, a među najboljih deset se umešala Italija, koja je napredovala dva mesta i izbila na pomenutu desetu poziciju sa 596,4 poena. Zanimljivo od prvih deset selekcija, sedam dolazi iz Evrope.

Govoreći o košarkašicama, Srbija je ostala na nepromenjenom, osmom mestu sa 585 poena, a kada je reč o evropskim timovima, tu su izabranice Marine Maljković na odličnoj, petoj poziciji. U ženskoj konkurenciji su takođe prve košarkašice SAD-a sa 832,9 poena, a prate ih Australijanke sa 714,5 poena i Španjolke sa 690,5 poena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime