Srbija podnosi tužbu protiv Hrvatske!

0

Vlada Srbije je takvu odluku donela posle konsultacija predsednika Republike Srbije Borisa Tadića sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

 

Republika Srbija odlučila se na ovaj korak jer je Republika Hrvatska 2. jula 1999. godine pokrenula postupak pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zbog navodnog kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida tokom oružanih sukoba na teritoriji te Republike od 1991. do 1995. godine, navodi se u saopštenju.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske saopštilo je kasnije u toku dana da je Hrvatska je spremna da na Međunarodnom sudu pravde dokaže činjenice da je Srbija 90-ih godina, pod vođstvom Slobodana Miloševića, sprovela agresiju nad Hrvatskom, kao i o odbrani hrvatske države i "konačnoj pobedi nad agresorskim snagama".

 

Vest da će Srbija podneti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu pravde u Hagu prva je i na hrvatskom sajtu "Večernjeg lista" i izazvala je brojne komentare.

Prenosimo vam neke od njih:

 

1. "Hrvat je uvijek bio čovijek, Hrvat je uvijek spreman na dogovor i uzajmno poštovanje..Hrvat (pritom ne mislim na Bosance) je prerasao sitne čobanske bolesti..no Vama Srbima treba još nekoliko slijedećih naraštaja da to shvatite..civilizacijski dosezi se ne mogu doseći preko noći".
 

2. "Proćićete kao i Bosna, dobićete tvrd lakovan dobro spakovan, a za ovo na kraju krenu mi suza,strasno."

3. Ma, Josipovic je napisa tužbu protiv Srbije, zgazit cć ih ka mrave. A i glupi Srbi dižu tužbu nakon više od desetljeća uključujući još i 2. svijetski rat. Prvo su čekali da vide oće li HR povuć tužbu, kad su vidili da neće, podnose oni – ništa drugo nego potez očajnika koji se utapa.
 

4. Napad je najbolja obrana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here