Hrvatska nije vršila genocid nad Srbima

0

 

Stjepan Mesić tvrdi da Hrvatska nije počinila genocid na Srbima

 

 

"Nijedan naš vojnik nije prešao srpsku granicu, nijedan vojnik nije ubio nekoga u Srbiji, nijednu kuću nije spalio, nijedan grad bombardovao. (Slobodanu) Miloševiću je bio interes da Srbi iz Hrvatske odu u Srbiju", rekao je Mesić reagujući na odluku Vlade Srbije da protiv Hrvatske podnese protivtužbu MSP u Hagu.

 

Hrvatska nacionalna novinska agencija HINA je, takođe, prenela da je Mesić, koji je u glavnom gradu Austrijes boravio kao gost predsednika te države Hajnca Fišera na novogodišnjem koncertu bečkih filharmoničara, izjavio kako je nekadašnji predsednik Srbije Milošević želeo da "izbaci dva miliona Albanaca sa Kosova da bi tamo naselio Srbe iz Hrvatske".

 

Vlada Srbije je u četvrtak odlučila da pred MSP podnese odgovor na tužbu, kao i protivtužbu protiv Hrvatske za genocid na Srbima tokom sukoba od 1991. do 1995. na teritoriji te bivše jugoslovenske republike.

Srbija se odlučila se na ovaj korak pošto su vlasti u Zagrebu jula 1999. pokrenule postupak pred MSP protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zbog navodnog kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida tokom oružanih sukoba na teritoriji Hrvatske od 1991. do 1995.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here