Nakon spektakularnog atletskog mitinga koji je nedavno održan u Beogradu, ove sedmice očekuje nas Evropsko dvoransko prvenstvu u poljskom gradu Torun!

Takmičenje će se održati od 4. do 7. marta, a reprezentaciju Srbije čini devet atletičara i atletičarki: Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 m, Lazar Anić u skoku udalj.

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović doživela je peh na poslednjem treningu pred EP i zbog ozbiljnosti povrede ona će propustiti borbu za svoje četvrto evropsko zlato.

Takmičar koji će “probiti led” biće Lazar Anić. Kvalifikacije skoka udalj na programu su u četvrtak 4. marta od 19.08 časova.

– Uzbuđen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju – rekao je Anić.

Drugog dana takmičenja (5. 3. 2021) očekuju nas kvalifikacije na 400 m i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, kao i kvalifikacije u bacanju kugle gde imamo dva predstavnika. Jedan od njih biće državni dvoranski rekorder Armin Sinančević.

– Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, to je glavni cilj a posle u finalu daću sve od sebe – izjavio je Armin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here