EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Kosovski analitičar Visar Imeri izjavio je da se bez izbora na severu Kosova ne može osnovati Zajednica opština sa srpskom većinom, dodajući da ne vidi političku budućnost Kosova bez Srpske liste.

– Bez izbora na severu, Zajednica se ne može osnovati. Sa izborima, pritisak za osnivanje Zajednice sve više raste – rekao je Imeri.

Prema njegovim rečima, Srbiji odgovara da odugovlači proces dijaloga jer se, kaže, nada povratku Donalda Trampa.

– Ja to više vidim kao element odugovlačenja dijaloga. Odugovlačenje odgovara Srbiji, jer se nada da će vratiti predsednik Tramp, a sa njim Srbija može da ima drugačiju vrstu dijaloga. Ušli smo u režim u kome će postojati samo upravljanje krizama dok se ne završe dva izborna procesa, prvi u Evropi i drugi u SAD. Ne čini mi se da ima prostora, vremena i volje da se zahteva sprovođenje sporazuma jer se vidi da strane ne žele da ga sprovode – dodao je Imeri.

Prema njegovoj oceni, “strane ne žele normalizaciju odnosa”.

2 COMMENTS

  1. Donald samo imitira naseg Vjislava. Secate se:” Seki is on the road again” Srbija i lici na Trumpa i njegovu politiku.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here