Srbija u haosu, u Valjevu se svađaju oko fotelje

0

Dok se Srbija bori teškim poplavama, u Valjevu novi sukob između vlasti i opozicije
 

Naprednjaci (SNS) zameraju skupštinskoj većini okupljenoj oko socijalista (SPS) da politizuje tešku situaciju u kojoj su Valjevo i Srbija zbog poplava i da je koriste "u borbi za fotelje".

 

To obrazlažu time što je u pozivu za sednicu tačka "kadrovska pitanja" – smenjivanje vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove Vojislava Stepanovića koji je nestranačka ličnost, odnosno proširenje Gradskog veća sa devet na 11 članova.

 

Takođe, planirano je, tvrde u SNS, i usvajanje nekoliko "sumnjivih" izveštaja o radu javnih preduzeća, i donošenje odluka o poskupljenju komunalnih usluga.

 

Štab za vanredne situacije, u kojem nema naprednjaka, prethodno je optužio SNS da politizuje situaciju ocenom da "nisu na vreme preduzete mere za odbranu Valjeva od poplava", koje su grad zadesile izlivanjem reke Kolubare.

 

SNS na sednice gradskog parlamenta nije dolazio od 28. februara, kada su smenjeni svi kadrovi naprednjaka, direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora iz te stranke.

 

"Naša tužba za ocenu legalnosti i legitimnosti odluka donetih 28. februara čeka na Upravnom sudu Srbije", rekao je dagenciji Beta smenjeni predsednik Gradske skupštine Mihailo Jokić.

 

Sutrašnja sednica zakazana je za 10.00 sati, a protest su najavili i građani okupljeni oko raščinjenog monaha SPC Antonija (Dragana Davidovića) koji mesecima organizuje proteste protiv dovršetka izgradnje brane "Rovni" na reci Jablanici jer će jezero potopiti srednjevekovni manastir Gračanica (valjevska).

 

Tu nedovršenu branu sada je zatvorio rečni nanos, te je u budućem akumulacionom jezeru već više od 150 miliona litara vode što je, po procenama pojedinih stručnjaka, spaslo Valjevo "od potopa sličnog onom u Obrenovcu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here