Srbija uvela meke sankcije Rusiji

0

Zbog koristi EU, Srbija čini ekonomsku štetu sebi: Dragan Maršićanin
 

 

"Uvođenje mekih sankcija Rusiji je zahtev koji je EU nametnula Srbiji u ovoj fazi procesa evrointegracija. Ispunjavanjem tog zahteva, Srbija, za korist EU, čini ekonomsku štetu sebi. Šta je srpski interes ako ne to da se koristi svaka zakonita prilika da se srpski izvoz poveća, da se zaposle novi radnici, poveća proizvodnja", upitao je Maršićanin na konferenciji za novinare u sedištu vanparlamentarnog DS S-a.

 

On je ocenio da je srpska vlada "marionetska" zato što je "potpuno zavisna" od volje Brisela.

 

"Vlada Srbije ispunjava naloge EU, sprovodi politiku koju ona zahteva i definiše i ostvaruje interese Brisela. To nisu srpski interesi već su potpuno suprotni njima, što pokazuje primer odnosa EU prema Kosovu i Metohiji", kazao je Maršićanin.

 

Prema njegovim rečima, Srbija mora da prekine proces evrointegracija i da, zauzimajući poziciju političke neutralnosti, sarađuje sa svim državama kao partnerima i na obostranu korist.

 

Komentarišući najave pokrajinskog odbora Demokratske stranke da će podržati zahteve za promenama Ustava Srbije, kojima bi Vojvodina dobila policijsku i poresku upravu, Maršićanin je ocenio da je tu reč o "mutljavini" onih koji pokušavaju da ostanu na vlasti u pokrajini.

 

"Za DS S je potpuno neprihvatljiv program demokrata za Vojvodinu, sastavljen od deset tačaka. Radi se o separatističkom aktu i pokušaju dezintegracije Srbije a postojeći Ustav, na čijoj promeni insistira Brisel, predstavlja barijeru daljem rasparčavanju zemlje", rekao je Maršićanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here