Srbija žali zbog smrti Leha Kačinskog

0

"Primite izraze najdubljeg saučešća u ime građana Srbije i moje lično ime. Tragedija koja se dogodila, u kojoj je poginuo predsednik Kačinski i drugi zvaničnici vaše države, duboko nas je pogodila", navedeno je u telegramu saučešća, koji je uputio predsednik Srbije.

 

Predsednik Tadić je naveo da je poljski predsednik Kačinski bio iskreni prijatelj Srbije i da mi to nikada nećemo zaboraviti.

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ambasadoru te zemlje u Beogradu Andžeju Jasionovskom.

 

"U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saučešća povodom pogibije predsednika i članova državnog vrha", navodi se u telegramu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović uputila je telegram saučešća predsedniku poljskog parlamenta Bronislavu Komorovskom povodom jutrošnje tragične avionske nesreće blizu Smolenska u kojoj su poginuli poljski predsednik Leh Kačinski i veliki broj visokih funkcionera Poljske.

 

"U ime svih poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime primite izraze najiskrenijeg saučešća povodom tragične smrti predsednika Republike Poljske gospodina Kačinskog, njegove supruge, funkcionera, putnika i članova posade koji su danas izgubili živote u avionskoj nesreći", navodi se u telegramu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here