Srbiji šesto mesto

0

U Oltenu je završeno Evropsko prvenstvo u fistbolu. Među šest ekipa koliko ih ima trenutno u Evropi, Austrija, Nemačka, Švajcarska, Italija i Češka, učešće je uzela i srpska reprezentacija. Fistbol je ne toliko poznati sport, pogotovo u Srbiji, i sličan je odbojci, a igra se samo unutrašnjim delom pesnice.

Za razliku od odbojke, fistbol se servira blizu mreže
 

Ekipe su bile raspodeljene u dve grupe po tri ekipe. U prvoj grupi bile su Austrija, Nemačka i Švajcarska, dok su u drugoj grupi bile Češka, Italija i Srbija. Srbija je u našoj grupi osvojila drugo mesto, pobedivši Češku sa 3:0 i istim rezultatom je izgubila od Italije.
– U četvrtfinalu se Srbija sastala sa Švajcarskom i izgubila sa 3:0. Srbija je izgubila i protiv Češke u igri za peto mesto, tako da je u konačnom plasmanu osvojila šesto mesto. Ali moramo biti zadovoljni i sa ovim plasmanom, jer je naša reprezentacija sastavljena od igrača iz klubova Beograd i Dunav, koliko ih ima za sada u Srbiji.

Srpska fistbol reprezentacija
 

Sledeće godine se održava Svetsko prvenstvo u Argentini. Da li će Srbija učestvovati to ćemo videti, jer su u pitanju finansije. Fistbol je kod nas još uvek malo poznat sport i treba dosta novca. Zadovoljan sam učinkom naše reprezentacije i tu se negde nosimo sa Česima. Više od toga ne možemo. Kada bi ovaj sport bio mnogo razvijeniji u Srbiji onda bismo imali i bolji izbor igrača. Ovako moram da se zadovoljim sa ovima što ih imam -izjavio je Torsten Hilšer, prvi trener naše reprezentacije.
– Pošto igram fistbol, a i treniram omladinsku reprezentaciju kantona Turgau, s tim da mi je i žena Srpkinja, pristao sam drage volje da pomognem Torstenu, da bi srpska reprezentacija što bolje bila pripremljena za Evropsko prvenstvo ovde u Oltenu – kaže Edi Hagen, srpski zet i drugi trener naše reprezentacije.

 

Plasman
Plasman država na Evropskom prvenstvu u Oltenu: prva Nemačka, druga Švajcarska, treća Austrija, četvrta Italija, peta Češka i šesta Srbija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here