Uče decu da voze motore

0

 

Minulog vikenda MK Dragons Nord-Njest iz Bazela obeležio je 10 godina od osnivanja kluba ljubitelja moćnih mašina na dva točka. Zatekli smo ih na uobičajenom mestu u Pratelnu nadomak Bazela, gde se nalaze njihove prostorije, puno ljubitelja dvotočkaša, njihovih porodica, dece, prijatelja.
Njihova deca već uče da voze male motore i mnogi već odmalena pokazuju ljubav prema njima.
– Ima nas kao i uvek puno, slavimo 10 godina od kako smo osnovali naš klub. Dosta vremena je od tada prošlo, puno lepih i nezaboravnih dana smo prošli zajedno obilazeći mnoga mesta, Švajcarsku uzduž i popreko, ali i Srbiju i mnoge druge zemlje – kaže za "Vesti" predsednik motoraša Mile Nešković.

Obožavaju motore: David (10), Marko (7) i Tijana (9)

Na njegovu priču nadovezuje se takođe dugogodišnji član Dalibor Petrovski.
– U početku smo imali oko četrdesetak članova. Danas nas je nešto manje, ali odlično funkcionišemo, družimo se i zabavljamo, na prvom mestu porodično. Sami sebe izdržavamo. Jednom mesečno pravimo žurke u našim prostorijama i sakupljamo novac za sve naše potrebe, pravimo i humanitarne žurke (poslednja je bila u decembru, za nezbrinutu decu u Miloševcu kod Velike Plane, kada smo sakupili 3.000 franaka). Veoma smo vezani jedni za druge i privatno se pomažemo – kaže Petrovski i napominje da su imenu svog kluba dodali i naziv Nord-Njest (severozapad) i time označili deo Švajcarske gde žive.
– Ono što nam je najlepše su naše zajedničke vožnje. Svake godine u maju idemo svi zajedno. Obišli smo Sardiniju, Italiju, Austriju, i svake godine obilazimo neku novu destinaciju – priča Petrovski i dodaje.
– Voziti motor 20 sati nije jednostavno. Za to vam treba dobra fizička sprema, ali onaj ko vozi motor ima i neku urođenu ljubav prema toj mašini. Uvek vozimo u grupi, a ponekad dešavaju se i nezgode, jer i mi smo učesnici u saobraćaju kao i ostali. Do sada iz naše grupe nije bilo velikih nezgoda, manjih jeste, ali to se sve ipak dobro završilo. Volimo brze vožnje koje podižu adrenalin u krvi – smeška se naš sagovornik.

 

Traže nove prostorije
Petrovski kaže da će uskoro tražiti nove prostorije jer im u starim ističe ugovor i da će onda započeti njihove uobičajene aktivnosti. Ostavili smo bajkere u dobrom raspoloženju da uz naše specijalitete i dobru muziku benda Testament uživaju.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here