Srbin među najgorim pojačanjima Liverpula ikada!

0

Beta/AP/J.S.
Hram fudbala "Enfild roud"
 

1. ABEL KSAVIJER – Došao iz Evertona u Liverpul 2002. godine, a samo godinu kasnije otišao je u Galatasaraj na pozajmicu pošto je izgubio mesto kod Žerara Ulijea.

2. ALBERT RIJERA – Činio se kao solidno pojačanje posle dolaska iz Mančester Sitija, ali je bio još jedan igrač koji nije prošao kod Ulija pa je otišao u Olimpijakos.

3. ALBERTO AKVILANI – Italijanski reprezentativac potpisao je za "redse" za 25 miliona evra iz Rome, ali se veoma brzo vratio na "čizmu", prvo u Milanu, a onda u Fiorentini gde sada igra.

4. ANDREJ VORONJIN- Došao kao slobodan igrač iz Bajer Leverkuzena, ali Liverpul je sigurno očekivao više od šest golova, koliko je postigao za tri godine na "Enfildu".

Beta/AP
Skrasio se u Vest Hemu: Endi Kerol
 

5. ENDI KEROL – Liverpul je izdvojio 45 miliona evra kao zamena za Toresa, koji je otišao u Čelsi, ali bivši igrač Nukasla nije ispunio očekivanja, a dolazak Brendana Rodžersa označio je njegov kraj u klubu.

6. ENTONI LA TALEK – Koštao je 3,8 miliona evra kada je stigao iz Avra 2001. godine, ali nikada nije postigao gol za Liverpul. Išao je na pet pozajmica pre nego što je i definitivno napustio "Enfild" 2008. godine.

7. ANTONIO NUNEZ – Puno se očekivalo od Nuneza kad je došao u Liverpul po odlasku Majkla Ovena u Real Madrid, ali nije ispunio očekivanj.

8. BRUNO ŠERJU – Žerar Ulije ga je prozvao "novim Zidanom", ali je bio još jedan koji nije ostavio traga pre odlaska u Ren.

9. ČARLS ITANĐE – Nije se ni približio prvom timu, a onda se našao na meti kritika zbog smejanja na 20-godišnjici od tragedije na "Hilsborou".

10. KRISTIJAN POULSEN – Doveo ga Roj Hodžson, a Danac nije uspeo da se prilagodi Premijer ligi, pa je izdržao samo 12 meseci na "Enfildu".

Beta/AP/B. G.
Prgavi Velšanin: Krejg Belami
 

11. KREJG BELAMI – U njegovom prvom mandatu na "Enfildu" 2006/07. sukobio se sa saigračem Riseom pre nego što je otišao u Vest Ham. Po povratku 2011/12. bio je uspešniji.

12. DAVID NGOG – Rafael Benitez ga je kupio od PSG-a, a napadač je postigao samo devet golova za "redse" pre odlaska u Bolton.

13. DŽIMI TRAORE – Za vremena u Liverpulu osvojio je Ligu šampiona, ali više ga se pamti po autogolovima, pogotovo onaj protiv Burnlija.

14. EL HAĐI DIUF – Kontroverzni Senegalac koštao je Liverpul 13 miliona evra, a doveden je da donese titulu što se pokazalo prevelikim zalogajem za njega.

15. FERNANDO MORIENTES – Sjajni Španac stigao je iz Real Madrida za 8 miliona evra, ali nije ponovio formu u Liverpulu postigavši samo 12 golova i dve sezone.

16. HARI KJUEL – Mučio se sa povredama za vreme petogodišnjeg boravka na "Enfildu", a između ostalog, izviždali su ga navijači "redsa" u finalu Lige šampiona protiv Milana.

17. IGOR BIŠĆAN – Tokom pet godina na "Enfildu" gubio je mesto u prvom timu i nije ispunio očekivanja.

18. JAN KROMKAMP – Došao u Liverpul kao zamena za Hosemija, ali nije dugo izdržao ostavši na "Enfilldu" samo šest meseci.

19. DŽERMEJN PENANT – Doveo ga je Benitez iz Birmingema, a Penant je pokazao zašto nije useio u Arsenalu posle čega je otišao na pozajmicu u Portsmut.

20. DŽOE KOL – Došao je kao slobodan igrač, ali nije bio jeftin sa nedeljnom platom od 125.000 evra. Debi je završio isključenjem protiv Arsenala.

21. HOSEMI – Španac je bio prvo Benitezovo pojačanje od dolaska na klupu Liverpula. Došao je iz Malage za 2,5 miliona evra, ali ga je brzo zamenio Stiv FInan.

22. MARK GONZALES – Liverpul je pokazao strpljenje oko njegovog dovođenja zbog problema sa radnom dozvolom i povredama, ali nije uspeo da impresionira u Engleskoj pa je prodat posle jedne sezone.

Vesti
Srbin se nije proslavio na Enfildu: Milan Lane Jovanović
 

23. MILAN JOVANOVIĆ – Postigao je samo jedan gol u deset nastupa kod Roja Hodžsona i Kenija Dalgliša.

24. POL KONČESKI – Stigavši iz Fulama povezivao se s nepopularnim RoJom Hodžsonom, a brzo je izgubio mesto kad je došao Keni Dalgliš.

25. ROBI KIN – Neobično pojačanje, Kin je stigao u Totenhem 2008. godine za 24 miliona evra, pa je postigao sedam golova pre nego što se vratio na "Vajt Hart Lejn".

26. RAJAN BABEL – Holanđanin je stigao iz Ajaksa za 15 miliona evra kao jedan od najtraženijih igrača, ali brzo se pokazao kao razočaranje.

27. SALIF DIJAO – Senegalski vezista mučio se sa povredama pa nije uspeo da zaseni. Plaćen je šest miliona evra, ali je brzo slan na pozajmice u Birmingem i Portsmut pre nego što se skrasio u Stouku.

28. SIN DANDI – Smatran je jednim od najgorih pojačanja Liverpula ikad. Trebalo je da bude partner u napadu Robiju Fauleru, ali ništa nije pokazao, nepostigavši nijedan gol.

29.STJUART DAUNING – Liverpul je platio Midlzborou 25 miliona evra za  Dauninga, koji je proveo dve sezone u klubu pre nego što je otišao u Vest Ham za samo 7,5 miliona evra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here