Srbin srušio Galatu!

0

wikimedia.org
Nova velika pobeda: Saša Obradović
 

Istina, Galatasaraj je bio znatno oslabljen neigranjem dvojice standardnih plejmejkera Karlosa Aroja i Endera Arslana. Tamošnji mediji pišu da finansijska kriza i dalje trese klub, te da se zbog toga pomenuti tandem nije "skidao" za ovaj meč, ali postoji i druga strana priče. Ona miroljubiva – da su povređeni.

Dvojica Srba iz redova Galate, Zoran Erceg i Vladimir Micov, imali su zapažene role. Sa 19 poena Erceg je bio najefikasniji pojedinac na utakmici, uz, doduše, loš procenat šuta iz igre (29 odsto, 17-5). Micov ga je pratio sa 15 (10-5 iz igre), a na drugoj strani Redži Reding bio je nepremostiva prepreka za ekipu Ergina Atamana.

U prvih 20 minuta viđena je ujednačena borba. Uvodnih 6:0 bila je i najveća prednost u prvom poluvremenu. Sa velikog odmora nemački predstavnik izašao je znatno motivisaniji. Koristio je svaku grešku rivala i pred poslednju deonicu ušao sa tri poena suficita.

Serijom 10:0 koja je trajala od od šestog do devetog minuta izabranici srpskog trenera uspeli su da slome protivnika, ali je pad koncentracije u poslednjim trenucima mogla skupo da ih košta. Erceg je vezao pet poena, a Džamel Meklin dodao loptu u aut. Ipak, ponovo je srpski internacionalac uzeo loptu u svoje ruke, ali je ovoga puta promašio. Slavlje na klupi Nemaca je moglo da počne!

U prvoj utakmici dana CSKA je rutinski slavio protiv Unikahe (101:74). Meč za pamćenje odigrao je reprezentativac Francuske Nando De Kolo. Za 24 minuta provedenih na parketu ubacio je 28 poena uz stoprocentan šut (7-7 za dva, 4-4 za tri, 2-2 sl. bacanja). Miloš Teodosić pružio je još jednu odličnu partiju, upisavši dabl-dabl (13 poena, 14 asistencija).

Real Madrid je na svom parketu lagano izašao na kraj sa Panatinaikosom (85:63), dok je u derbiju kola Fenerbahče u Milanu savladao Armani (82:71). Oba srpska reprezentativca u redovima Fenera bila su dvocifrena. Nemanja Bjelica postigao je 14 (9 sk), a Bogdan Bogdanović 11 poena (8 as).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here