Srebrenica: Holanđani besni što su homoseksualci

0

Smatra da gej vojnici baš i nisu dorasli pozivu: General Džon Šijen, iz vremena dok je bio komandant NATO-a

 

Portparol holandskog ministarstva odbrane odbacio je navode Šijena, bivšeg komandanta NATO-a, kao "potpunu besmislicu", bez obzira što je general u Senatu izjavio kako su mu se zbog problema homoseksualnosti u vojsci u odbrani Srebrenice žalili "holandski lideri"

 

"Zapanjujuće je da čovek poput njega može da izgovori takvu besmislicu. Zločin u Srebrenici i umešanost vojnika Ujedinjenih nacija potpuno je istraženo od strane Holandije, međunarodnih organizacija i UN-a. Nikada, ni na koji način, nije zaključeno da je seksualna opredeljenost vojnika igrala ulogu u zločinu", istakao je Rodžer van de Vetering, portparol Ministarstva odbrane Holandije.

 

Holandski ambasador u SAD-u, Rene Džons-Bos dodao je izjavi objavljenom na sajtu Ambasade, kako se "u potpunosti i u najvećoj meri ne slaže" sa navodima generala Šijen, dok je i jedan od senatora u komisiji, Karl Levin, rekao da je general "totalno promašio temu".

 

Šijen je u Senatu govorio u vezi sa predlogom predsednika Baraka Obame da osobe koje se javno izjašnjavaju kao homoseksualci mogu da služe u američkoj vojsci. Šijen je, normalno, bio protiv…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here