Srećković: Srbija mora biti okrenuta Zapadu

0

Ministar za dijasporu Srbije Srđan Srećković
 

"Srbija će upravo zbog tih partnerstava i savezništava imati međunarodni kredibilitet da posle godina nacionalnih poraza, ponovo legitimizuje svoju geostratešku poziciju i svoje interese za koje se može izboriti samo ako se privredno razvija i postane atraktivna za strane investitore", istakao je Srećković na konferenciji za novinare.

 

On je objasnio da to znači da samo ekonomski jaka Srbija "može biti garant bolje budućnosti svih njenih građana".

 

Govoreći o aktivnostima SPO, Srećković je ocenio da je ova godina prekretnica za tu stranku i ukazao da SPO intenzivno radi na definisanju desetogodišnje strategije sa ciljem da postane "vodeća stranke evropske srpske desnice".

 

"Mi hoćemo da menjamo Srbiju, ali to podrazumeva da menjamo i sebe same. Čvrsto smo rešeni da u procesu pripreme izbornog sabora stranke krenemo u modernizaciju stranke, da u stranku uvedemo novi pozitivni duh, nov način komunikacije sa javnošću i da rukovodstvo stranke osvežimo novim, stručnim ljudima", naveo je Srećković.

 

Istakavši da ni po programskim načelima, ni po ciljevima za koje se zalagala i zalaže, "ne postoji nijedna stranka koja može da predvodi evropsku srpsku desnicu izuzev SPO", Srećković je dodao da ne "mogu oni koji su samo deklarativno za Evropsku uniju, a suštinski protiv evropskih vrednosti i koji još nemaju politički program da budu evropska desnica".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here