Vesti
Ruski pravoslavni muški hor uoči nastupa u crkvi Sv Stefana u Ruti Hilu

Ugledni Ruski pravoslavni muški hor (ROMCA), koji je u više navrata pevao u hramovima Srpske pravoslavne crkve u Australiji, kao i u Koledžu Sveti Sava u Sidneju, priprema se da poseti Srbiju. Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici hora, tokom gostovanja u junu i julu, posetiće Beograd, Novi Sad, Sremske Karlovce i veliki broj manastira širom Srbije.

“Oduševljeni smo što možemo da podelimo sa vama da naš hor ide na turneju po Srbiji, uz blagoslov Njegove Svetosti, patrijarha srpskog Porfirija. Tokom boravka ćemo pevati na službama i koncertima u prelepim hramovima koje Srbija ima, naročito u hramu Svetog Save u Beogradu, jednom od najvećih pravoslavnih hramova na svetu”, navodi se na stranici ROMCA.

Povodom gostovanja, Ruski hor je prošlog vikenda posetio crkvu Svetog Stefana u sidnejskom naselju Ruti Hil I tom prilikom održao progodan concert, kojem je između ostalih prisustvovao episkop Siluan, kao i brojno sveštenstvo.

“Blagodarimo Ruskom pravoslavnom muškom horu Australije na predivnom duhovnom velikoposnom koncertu u hramu Svetog Stefana, sa kojega su svi otišli kućama obogaćeni i nadahnuti za dalji podvig i život po Gospodu. Želimo im srećan i Bogom blagosloven put u Srbiju i uspešnu misiju“, objavljeno je na stranici Mitropolije australijsko-novozelandske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here