EPA/Tibor Illyes
Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Crnu goru 27:25 u nastavku Svetskog prvenstva, i to, posle neverovatnog preoreta u drugom poluvremenu. 

Crnogorke su vodile tokom većeg dela meča, Srbija je pratila, a onda na desetak minuta pre kraja došla do izjednačenja i preokreta. Ovo je prva pobeda Srbije nad Crnogorkama, posle 5 uzastopnih poraza na velikim takmičenjima.

Od starta meča Crnogorke su odlično krenule i diktirale ritam meča. Srpskinje su konstatno bile u zaostatku. Tako su do 8. minuta uspevale da održe priključak za 5:4, a onda su se Crnogorke razigrale i do poluvremena, uvećale prednost, 18:14.

U nastavku, krenule se naše devojke odlično u ovom poluvremenu! Golom Radojević je Srbija smanjila na 18:15, potom je na drugoj strani uzvratila Radičević, ali potom Srbija vezuje dva pogotka i sada su ponovo u egalu.

Malo po malo, Srbija se vraćala u meč i na samo 10 minuta do kraja, Srbija uspeva da se približi na 24:23, uz to imale su i igračicu više 2 minuta. Crnogorke su se dobro branile, ali Lovrić sa krila donosi izjednačenje. Potom, na 7 minuta do kraja, Jovana Risović brani, a ponovo sa krila Janjušević pogađa i donosi vođstvo Srbiji.

Uovom periodu, Srbija nije primila gol 6 minuta, a onda Crnogorke prekidaju seriju i dolaze do izjednačenja. Usledila je dramatična završnica u kojoj se igralo gol a gol, a potom, na 27:26 za Srbiju, Liščević pogaša i donosi 2 gola rpednosti na dva minuta pre kraja.

Najefikasnija rukometašica u Srbiji je bila Radojević sa osam golova, dok je jedan manje postigla Jovana Stojiljković. Na drugoj strani, Radičević je postigla osam, a pratila ju je Pavićević sa pet pogodaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here