Streljački savez Srbije

Ženska ekipa pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru.

Ovo je peto odličje za Srbiju na ovogodišnjem seniorskom EP.

Tokom celih kvalifikacija Srbija je bila pri vrhu. U prvoj fazi je zauzela drugo mesto. Na istoj poziciji je završila i drugi deo kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato sa Italijom.

Srpski trio je vrlo dobro otvorio meč za titulu, poveo sa 8:2. Italijanke su uspele da smanje zaostatak na dva poena (6:8, 7:9, 9:11), ali Srbija im nije dala da idu dalje. Naše devojke su u tri serije za redom bile uspešnije i slavile ubedljivu pobedu 17:9.

Ekipa Arunović, Milovanović, Zarić je napravila dva koraka unapred u poređenju sa prošlogodišnjim Evropskim prvenstvom, kada je osvojila bronzu i vratila Srbiju na tron posle dve godine pauze. Prethodni put Srbija je bila prvak Evrope u Vroclavu 2020, poslednjem velikom takmičenju prerano preminule šampionke Bobane Momčilović Veličković.

Zorana Arunović je Prvenstvo Evrope završila sa sjajnim učinkom. U svakoj od tri discipline osvojila je medalju. Srebrno odličje izborila je u pojedinačnom takmičenju, bronzu u takmičenju miks parova sa Damirom Mikecom, a tačku je stavila zlatom.

Komentarišući današnji duel za titulu kaže:

– Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom ličnom učinku reč, tri medalje u tri discipline su sjajna stvar. Kada moram da izdvojim jedno od ta tri odličja, možda bi to ipak bilo srebro, jer duel za zlato sa Olenom Kostevič je bio velika borba u kojoj su nijanse odlučivale.

Muški tim pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) se plasirao na šestu poziciju u drugoj fazi kvalifikacija i nije prošao do duela za medalje.

U ekipnom takmičenju muškaraca puškom, Srbija (Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić) je zauzela sedmo mesto.

Evropsko prvenstvo se završava timskim nadmetanjem dama puškom.

Vazdušni pištolj, žene, plasman: 1. Srbija (Arunović, Milovanović, Zarić), 2. Italija (Kostantino, Điankamili, Varikio), 3. Francuska (S. Gobervil, Jedrzejevski, Lamol).

Kvalifikacije – Prva faza: 1. Turska 861, 2. Srbija 859… Druga faza: 1. Italija 572, 2. Srbija 572, 3. Francuska 571, 4. Španija 568… Meč za zlato: Srbija – Italija 17:9. Meč za bronzu: Francuska – Španija 16:6.

Vazdušni pištolj, muškarci Kvalifikacije – Prva faza: 1. Turska 872… 4. Srbija 863… Druga faza: 1. Italija 581, 2. Letonija 577, 3. Turska 576, 4. Nemačka 575… 6. Srbija 570…

Vazdušna puška, muškarci, kvalifikacije – Prva faza: 1. Češka 942,5… 4. Srbija 937,4… Druga faza: Češka 626,4, 2. Austrija 626,0, 3. Hrvatska 625,1… 7. Srbija 620,2…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here