EPA/Marko Metlaš
Bjanka Buša osvaja poen protiv Mađarica

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Mađarsku u osmini finala Evropskog prvenstva u Beogradu rezultatom 3-0 (25:20, 25:19, 25:17).

Aktuelne evropske i svetske šampionke opravdale su ulogu favorita i u borbi za polufinale sastaće se sa ekipom Francuske, koja je ranije danas u dramatičnom meču pobedila Hrvatsku sa 3:2.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su koliko im je potrebno, u svakom od setova na vreme su napravile razliku i ni u jednom trenutku nije se postavilo pitanje pobednika.

Na startu meča činilo se da će Srbija „oduvati“ Mađarsku, s obzirom da je u imala čak +13 (19:6), ali naše protivnice pokazale su zavidan kvalitet i set su izgubile sa samo šest poena razlike. Došlo je do velikog opuštanja, Mađarska je od -13 došla do -5, ali to je bilo sve što su uspele, poraz je bio neminovan.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković, a pratile su je Bojana Milenković, Milena Rašić, Bjanka Buša i Mina Popović.

Svi parovi četvrtfinala biće poznati u ponedeljak uveče kada utakmice završe Italija-Belgija i Rusija-Belorusija.Za sada su plasman među osam obezbedile Turska, Poljska, Francuska, Holandija i Švedska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here