M. Milanović
Natali Beljanski, Svetlana Horvat i ambasadorka Ana Hrustanović

Pod patronatom Francuske federacije visoke mode (F d ration de la Haute Couture et de la Mode France), u Parizu je održana modna revija na kojoj su učestvovali poznati srpski dizajneri. Na ovom prestižnom izdanju, srpski dizajneri Suzana Perić, Boško Jakovljević, Nataša Perkovski Adžić i brend Alesari, predstavili su svoje kolekcije jesen-zima 2024-2025 koje su nosile atraktivne pariske manekenke, među kojima i specijalna gošća, Elton Ilirijani, influenserka iz Amerike koja ima 15 miliona pratilaca na društvenim mrežama. Revija je privukla pažnju velikog broja novinara i nekih poznatih ličnosti, poput slikarke i vajarke Aleksandre Kokotović, srpske nutricionistkinje Dajane Švraka Milutinović, njene ekselencije ambasadorke Ane Hrustanović, direktorke Kulturnog centra Srbije u Parizu Natali Beljanski, publiciste Roberta Čobana, umetnice Ldžne Mahdžem, luksenburške manekenke i top modela Sonie Gleis i mnogih drugih.

Manekenke u maštovitim modelima

Duh kreativnosti

Manekenke u maštovitim modelima

Srbija, uz Portugal, ponosno nosi visoko priznanje na globalnom nivou, sa jasnom porukom da srpski dizajn značajno doprinosi svetskoj modnoj sceni. A prva dama srpske mode Svetlana Horvat nosi duh kreativnosti svoje otadžbine na međunarodnu scenu i kao ključna figura pozvana je da gostuje na državnoj televiziji Francuske i da da intervju za francusko izdanje magazina “Forbs” i za “Frans info”.

Manekenke u maštovitim modelima

– Radila sam 20 godina na ostvarenju svog sna da Srbija i srpski dizajn budu deo najvažnije nedelje mode u svetu. Konačno mi se ostvario taj san – rekla je Horvatova. Uz posluživanje koktela sa srpskim vinom gosti su napustili manifestaciju noseći sa sobom sećanje na jedan izuzetan dan, obeležen elegancijom, kreativnošću i prefinjenošću, odražavajući kulturno bogatstvo Srbije.

Nemanja Pavlović i Zdravko Kešeljević služili naša vina

Svečani koktel

Nataša Perkovski Adžić

I ove godine, kao i prošle, dan posle revije u Kulturnom centru Srbije organizovan je koktel čiji je domaćin bila direktorka Centra Natali Beljanski, a učesnici revije su izneli utiske sa uspešne prezentacije srpske mode u Parizu.

Tim koji je pripremao reviju, na čelu sa Sarom Otaku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here