Srpska reprezentacija u Japanu

0

Stojković sa suprugom u Japanu

"Stojkoviću sam dao odrešene ruke da preliminarno razgovara sa čelnicima Fudbalske federacije Japana oko gostovanja reprezentacije naše Super lige. Za taj termin ne bismo mogli da računamo na sve naše reprezentativce koji igraju u stranom klubovima, ali bi fudbaleri iz domaće lige imali lepu priliku da se dokažu", rekao je Karadžić.

Poredeći atmosferu koja je sada stvorena nakon plasmana na svetsko prvenstvo i onu pre četiri godine, kada smo obezbedili učešće na Mondijalu u Nemačkoj, Karadžić kaže da se ona u velikoj meri razlikuje.

"To iz više razloga nije moguće porediti. U ono vreme država je bila pred raspadom, pripreme su obavljene na brzinu i nedovoljno dobro i nismo ostvarili plasman kakav smo želeli. Sada smo u potpuno drugačijoj situaciji, jer Srbija prvi put samostalno igra na prvenstvu sveta, što u velikoj meri povećava interesovanje za naš fudbal", rekao je Karadžić.

On je ponovio da trend koji je uspostavljen u tekućim kvalifikacijama za prvenstvo sveta treba da se nastavi i u skladu s tim, rukovodstvo FSS već se okreće ne samo Mondijalu u Južnj Africi, već i kvalifikacijama za prvenstveno Evrope 2012. godine.

Prvi čovek srpskog fubala je podsetio da naša reprezentacija u ovom trenutku ima 20 igrača na koje može da se osloni u svim predstojećim akcijama i izrazio očekivanja da se ekipa pod vođstvom Radomira Antića iz Južne Afrike neće vratiti posle prve faze takmkičenja.

"Svi se slažemo da sada imamo najboljeg selektora, ali zašto ne reći da imamo i najbolje rukovodstvo", rekao je u šali, kroz smeh, Karadžić.

On je najavio i neke druge novine u radu naše fudbalske organizacije i nagovestio da će savez nakon velike aktivnosti u ovoj godini i dalje biti u ekspanziji, ali je konkretnije razgovore na tu temu ostavio za neku drugu priliku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here