PKS
PKS Sajam turizma

Udruženje za turizam Privredne komore Srbije predstaviće svoje aktivnosti i članice na 45. Međunarodnom sajmu turizma i 19. Međunarodnom sajmu ugostiteljske opreme “Horeca”, od 22. do 25. februara.

U Hali 1 Beogradskoj sajma, na 250 metara izlagačkog prostora svoju ponudu i potencijale predstaviće 34 kompanije, među kojima su  turističke agencije, hoteli iz cele Srbije, terme, moteli, domaćinstva, kompanije iz sektora nautičkog i aktivnog turizma, lokalne turističke organizacije, ali i proizvođači uniformi i tekstila za opremanje smeštajnih objekata, proizvođači organske kozmetike, delikatesa i lokalnih prehrambenih proizvoda.

Svoje usluge i proizvode predstaviće Fruške terme, Rojal hoteli, Motel Predejane, Prezident Hotels, Srbija TIS, NOBEL, Travel Klub, Mayak Tours, Market Tours, UTAS, Brod Horizont, turističke organizacije Bujanovca, Pećinaca, Crne Trave, Prokuplja, Vranja, Ražnja i Lebana,  kompanija Andrić sa velikim kamperom parkiranim na štandu, kao i proizvođači tekstilnih ali i  proizvoda od vune NAG, Stotex i Kosteks. Organski proizvođači poput Olda Group, Plavinci, Chocollama d.o.o, Bio Marni, Eterični parfem, Amelles kozmetika, Royal Balm,  i Matrina Cosmetics, ali i lokalni proizvođači hrane poput  Vitor MB, Dućana sira, Degustacionog centra boemska potkovica će takođe privlačiti posetioce u hali 1.

„ Pored predstavljanja turističke ponude Srbije, u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva tradicionalno organizujemo  i poslovne susrete prva dva dana sajma usmerene na povezivanje sa potencijalnim partnerima iz inostranstva. Ove godine zakazano je 430 sastanaka, sa učesnicima iz 36 zemlje iz celog sveta“ ,kaže Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije.

Dodaje da je to prilika da se domaća turistička privreda pored saradnje sa regionom poveže i sa partnerima iz Grčke, koja je ovogodišnja zemlja partner sajma, ali i poslovnim partnerima sa afričkog kontinenta, zemljama kao što su Namibija, Angola, Sao Tome i Principi.

„Štand Privredne komore Srbije je mesto susreta privrede iz cele zemlje ali i regiona, mesto povezivanja velikih kompanija sa malim lokalnim proizvođačima, mesto podrške svim delatnostima jer svaka privredna i industrijska grana čini turizam jedne zemlje jačim i atraktivnijim. Cilj udruženja za turizam je da svake godine nadmašimo broj izlagača, da im omogućimo izlagački prostor i snažniji razvoj poslovanja“, istakla je Maljković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here