EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila za da su srpske službe znale da će Kosovo na papir staviti tačku 10.

Ona je podsetila da je delegacija Prištine i rekla pre odlaska u Vašington da će tražiti priznanje Kosova. “Naše službe bezbednosti dobile su upozorenje da će se ta tačka naći na papiru”, kazala je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potom je upozorio telefonskim putem neke od lidera EU i pokušao da im objasni da će ta tačka biti na papiru. Oni su, kaže dalje Vasiljevićeva, tvrdili da je neće biti i da će biti reči samo o ekonomiji.

I sam specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel nagoveštavao je da bi srpskoj delegaciji moglo biti priređeno iznenađenje.

Užasni su bili pritisci na delegaciju Srbije jer od jedne vaše reči, “DA” ili “NE” zavisi budućnost zemlje, istakla je Vučićeva savetnica. Međutim, predsednik Srbije je rekao da Srbija ne može da nastavi razgovor u Vašingtonu ukoliko se ta tačka ne izbaci. Posle toga je napravljena pauza od skoro dva sata, a kada su pregovori nastavljeni, te tačke više nije bilo.

A onda su, kaže ona, nastali problemi za prištinsku delegaciju jer su ostali bez tačke zbog koje su došli u Vašington, a zatim i zbog jezera Gazivode i naziva “Republika Kosovo”.

Prema rečima Vasiljevićeve, nema ni jedne stvari iz potpisanog sporazuma koja je štetna za Srbiju, a i sam naziv sporazuma je izmenjen jer na papiru stoji da sporazum nisu potpisale Srbija i Kosovo već Beograd i Priština.

3 COMMENTS

  1. Dokle ce ovako besramno da lazu? Ali ona ne bi ni bila na toj poziciji da nije takva. Sramota kakvi nas ljudi predstavljaju od Vucica pa nanize. Sramota.

  2. Toliko lazu da su sami sebi postali kontradiktorni. Jedan dan je Vucic otkrio ‘prevaru’ a drugi dan su imali prethodne informacije. Toliko su plitki da ne umeju ni da lazu. Gadljivo i otuzno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here