Srpski državljani trgovali drogom u Bosni

0

Samir i Ismet pošutuju odluku Suda Bosne i Hercegovine
 

Samir Bibić, zvani Hodža, rođen je 1978. godine u Novom Pazaru u Srbiji, gde je i nastanjen, potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog dela organizovanog kriminala, u vezi sa krivičnim delom neovlašćeni promet opojnim drogama, za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 4. septemba prošle godine.

 

Tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, sud BiH izrekne optuženom Samiru Bibiću kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci i obavezuje ga da protivpravno stečenu imovinsku korist u visini od 15.000 evra uplati na račun oštećene Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude. 

 

Suđenje Bibiću i Graci

U slučaju Ismeta Grace, rođenog 1988. godine u Sjenici u Srbiji, gde je i nastanjen, tužilac i odbrana su saglasni da na osnovu sporazumnog priznanja krivice mu bude izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, kao i da protivpravno stečenu imovinsku korist u visini od tri hiljade evra uplati na račun Državne agencije za istrage i zaštitu u roku od osam dana od pravosnažnosti presude.

 

Bibić i Graca su se obavezali, sklapanjem sporazuma, na svedočenje pred sudom BiH o načinu na koji su izvršena krivična dela navedena u optužnici. Takođe su potpisali izjavu da sporazum o priznanju krivice daju dobrovoljno, svesno i sa razumevanjem i da se odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju im na osnovu ovog sporazuma odredi sud BiH. Sporazumi postignuti sa Bibićem i Gracom prosleđeni su sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here