Srpski kandidat za Evropski parlament

0

BEČ – Majski izbori u Evropskoj uniji se približavaju. Petnaesto mesto na izbornoj listi Slobodarske partije Austrije zauzima Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćansko-slobodarske platforme, jedini kandidat srpskog porekla za Evropski parlament.
"Sigurno je to i čast da budem jedini srpskog porekla koji se kandiduje na evropskim izborima, ali ja želim da kažem da zastupam interese svih građana koji žive u Austriji a ne samo srpskog porekla. Želim da građanima Republike Austrije približim Evropsku uniju i predstavim je u onom svetlu u kome ona zaista treba da bude, što kao stranka mi i želimo", kaže Dobrilović.
Konstantin Dobrilović ima 29 godina, roditelji su mu sa Romanije. Rođen je u Nemačkoj, a već 9 godina živi u Beču. Bogosloviju je učio u Sremskim Karlovcima. Od 2008. godine je u Slobodarskoj partiji Austrije, kada se upoznao sa predsednikom stranke koja je prikupljala pomoć za narodne kuhinje na KiM. Predsednik je Hrišćansko slobodarske platforme u svojoj stranci i kandidat za Evropski parlament.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here