Traže odštetu zbog uskraćenih penzija

0

ZAGREB – Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac je u Vukovaru još jednom aktualizirao zahtjev umirovljenika iz nekad okupiranih hrvatskih područja za naknadu štete od 1991. do 1998. godine, kad im se mirovine, zbog ratnih zbivanja, nisu isplaćivale.
 

Milorad Pupovac

– Ti su ljudi svjesni ekonomske situacije i stoga su spremni na dogovor. Riječ je uglavnom o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su desetljećima radili i izdvajali za mirovine, zaradili ih, a onda ostali bez njih – objasnio je Pupovac. Uskoro bi trebao biti održan sastanak i s predstavnicima novoimenovane srbijanske vlade kojima će također biti predstavljen taj problem, a od hrvatske se vlade traži pronalaženje načina za odštetu.
– Ljudima je cilj da obje strane budu zadovoljne i da se problem napokon riješi na obostrano zadovoljstvo – rekao je Pupovac.
Predstavnici umirovljeničkih udruga kažu da već godinama pokušavaju pronaći način za rješenje tog problema, ali dosad nisu uspijevali ostvariti svoja prava. Prema njihovim evidencijama, na popisu je oko 22.000 oštećenih umirovljenika, no govori se i o većem broju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here