EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Ukrajine 3:0, po setovima 27:25, 26:24, 25:21 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Naša selekcija je stigla do druge pobede u Krakovu, pošto je Srbija u prvom kolu savladala Belgiju 3:1.

Srbija je prva na tabeli sa šest bodova.

Najefikasniji u timu selektora Slobodana Kovača bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, dok je Uroš Kovačević osvojio 13.

Srbija je bolje počela meč i imala je četiri poena prednosti sredinom prvog seta, ali su Ukrajinci u finišu ovog dela susreta stigli do izjednačenja. Ukrajinci su potom poveli i imali set loptu, ali je Srbija dobila ovaj deo meča, 27:25.

Ukrajina je u drugom setu zaigrala za nijasnu bolje. Vodili su Ukrajinci sa četiri poena, ali je Srbija uhvatila priključak i došla do izjednačenja. Izabranici Slobodana Kovačevića napravili su potpuni preokret i poveli 24:21. Ukrajinci su izjednačili, ali je naš tim osvojio dva poena i poveo 2:0 u setovima.

Srbija je na startu trećeg seta ostvarila osetniju razliku, koja je dostizala i sedam poena. Ukrajina je u finišu seta stiglao do 20:20. Međutim, Srbija je ipak uspela da dobije i treći set, ovog puta 25:21.

Naša selekcija će u subotu od 20,30 časova igrati sa Poljskom. Srbiji potom slede dueli sa Portugalom i Grčkom.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here