Srpski šahisti jurišaju na Kup Švajcarske

0

Saša Ristevski i Goran Milošević

Petar Gavrić, predsednik kluba, kaže da je sve spremno kao švajcarski sat na srpski način i da četvorka, koja će se po svemu upisati u istoriju sporta zemlje "čokolada i sireva" osvajajući ovaj značajan trofej igrati u sastavu: Saša Ristovski, Goran Milošević, Mihajlo Gordić i Slavoljub Vasić.

 

Goran Milošević je igrao pre 11 godina za Sorab, koji je tada u istom takmičenju pobedio sastav Ciriha kaže:
 

"Uveren sam da će naša ekipa, koja nosi ime slavnog šahiste dobiti kolege iz Berna i tako još jednom pokazati koliko smo kao nacija spremni za velike sportske podvige. Verujem u moje drugare, koji su puni optimizma i gore od želje da se dokažu."
 

"Ova mirnoća i dobro raspoloženje koje vlada među nama na svim treninzima su nagoveštaj da ćemo imati jako finale, koje će se završiti u našu korist", jednoglasni su u oceni Mihajlo Gordić, Slavoljub Vasić i Saša Ristevski."

 

Ovo je prilika da pozovemo sve naše šahiste iz Ciriha i cele Švajcarske da nam se pridruže na veselju, koje će po procenama početi posle 15 sati.

 

Telegrami podrške

Ovih dana telegrami podrške našim momcima stižu sa svih strana. Prvi je došao od Srpskog kulturnog saveza u kome predsednik Milan Andrić poručuje kako su svi klubovi i društva ponosni na šahiste koji će predstavljati preko 150.000 Srba i 100 raznih udruženja, saveza, društava, klubova, đaka i nastavnika dopunske škole, crkvenih opština, diplomatskih predstavništava, studenata…
"A, ako ima ljudi spremnih da finansijski pomognu ovo "veliko finale" mogu to učiniti baš u nedelju", predlaže predsednik Petar Gavrić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here