Vesti
BOGATA PONUDA: Specijaliteti nuđeni uz osmeh

Srpsko kulturno udruženje Desanka Maksimović iz Lugana i ove godine je učestvovalo na manifestaciji Praznik naroda u Lokarnu. Na momenat su Srbiju preselili na glavni trg švajcarskog gradića u kantonu Tićinu. Uz naše udruženje učestvovali su i klubovi iz ovog dela Švajcarske čiji su članovi poreklom iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Egipta, Kolumbije i drugih zemlja.

Za umetnički deo programa našeg udruženja bili su zaduženi folkloraši, mala i srednja postava. Srednja postava je na bini izvela “Šopske igre”, a mala postava “Igre iz Banata”. Za muzički deo pobrinuo se Damjan Milanović koji je svirao na harmonici.

Udruženje iz Lugana je imalo i svoj štand sa raznim đakonijama. Za kulinarski deo potrudile su se vredne članice koje su spremile specijalitete srpske kuhinje, od slanih do slatkih poslastica, a kruna svega bile su lepo ukrašene torte.

Marija Miladinović, predsednica SKU “Desanka Maksimović” posle ovog nastupa sija od zadovoljstva.

– Možemo otvoreno da se pohvalimo, imali smo najveseliji štand na centralom trgu Lokarna. Igralo se, pevalo se, šalili smo se i uživali, sve u svemu, puno pozitivne energije, kao što se može videti na fotografijama. Ponosna sam na napredak našeg udruženja, koje je sve brojnije. Imamo sve više dečice koja su i naš najveći ponos. A ono što je svima u dijaspori zajednički imenitelj je veličanje naše otadžbine i njeno dostojanstveno predstavljanje. I ovoga puta smo uspeli u tome, udruženje “Desanka Maksimović” daje sve od sebe u tom smeru – ističe za “Vesti” Marija Miladinović.

SKU “Desanka Maksimović” u svom sastavu ima dečji, omladinski i veteranski ansambl. Ponosni su na komplete nošnji i brojne koreografije, a naročito na to što se na probama i u radu sa decom isključivo priča srpski, što piše i u Statutu udruženja.

PONOS KLUBA: Mladi folkloraši

Pasulj – pun pogodak

Predsednica SKU “Desanka Maksimović” kaže da je gastronomska ponuda bila na zavidnom nivou

– Članice su uložile veliki trud i sate provele u svojim kuhinjama, zato je meni bio bogat, od slaniša do slatkiša. A nenadmašne sarme i punjene paprike, kojima nisu mogli da odole posetioci našeg štanda, ovenčale su nas najlepšim komplimentima i rečima zahvalnosti, što smo ih obradovali tim specijalitetima. Pasulj u kotliću koji je spremao Srđan Mirnić bio je atrakcija i što se kaže u žargonu – pun pogodak, i za oko i za nepce. – otkriva nam Marija Miladinović.

ATRAKCIJA: Srđan Mirnić kraj kotlića

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here