Srpski studenti na dobrom putu

0

Jedan od osnivača studentske organizacije: Aleksandar Kostić

– Rođen sam u kantonu Cug, gde sam i odrastao, a poreklo mi je iz Beograda. Glavna polja mog interesovanja su ruski, istorija i politika. Studiram nauke o istočnoj Evropi kao i političke nauke na ciriškom fakultetu. Pre nego što sam krenuo u ovom smeru, više puta sam menjao mišljenje, dok nisam našao ono što me intelektualno najviše ispunjava – obrazlaže naš sagovornik svoje opredeljenje za studije.

Aleksandar je jedan od osnivača Organizacije studenata u Švajcarskoj i već treći mandat je u Glavnom odboru. Kaže da je zadovoljan kako Organizacija srpskih sudenata funkcioniše i da mu je to veliki motiv za dalji rad i da je Organizacija na dobrom putu.

– Veliku motivaciju za učestvovanje u radu Organizacije srpskih studenata mi daju očigledni razvoj i napredak organizacije. U funkciji za ljudske resurse želim da imam pregled trenutnog broja članova, te da motivišem nove studente da nam se priključe, da nas bude što više. Posebno me raduju naše humanitarne aktivnosti – veli Aleksandar.

– Takođe mi je želja da saznam šta članovi očekuju od nas i šta za njih znači Organizacija srpskih studenata. To su važni podaci kojima se rukovodimo kako bismo zainteresovali što više studenata za naš rad i delovanje. Pošto ove godine vodim i resor finansija, želeo bih da svom nasledniku ostavim što veću sumu na kontu od one koje sam ja nasledio kad sam preuzeo ovaj resor – dodaje Aleksandar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here