Poziv na odbranu istine

0

Znanci: Milić i Atanasijević
 

Radovan je član Matice srpske iz Novog Sada i Udruženja srpskih književnika Slovenije, a dobitnik je zlatne značke Srpske krune i ima zvanje Srpski vitez.

– Radovan je zaslužio da njegovu novu knjigu odmah po izlasku iz štampe predstavimo Srbima i srpskim prijateljima u Beču. Iznenađenje je usledilo na promociji, kad smo saznali da imamo među članovima Bečkih poeta i nekog ko je dobio deo teksta da pročita a to je bio pesnik Velibor Atanasijević. On je upravo jedan od onih izbrisanih Srba u Sloveniji koji se pominju u ovoj knjizi. Posle gubitka prava na opstanak u deželi, potražio je spas u Austriji gde i danas živi – kazala je Mirel Tomas, jedna od članica Bečkih poeta zadužena za organizaciju.

 

Bečke poete sa gostom
 

"Poverenik gospodara zlog" jasno i nedvosmisleno iznosi i otkriva istine o složenim temama iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i potresne događaje vezane za raspad bivše SFRJ od 1991. Ova knjiga je naoštrija kritika izobličenog, neistinitog i tendencioznog informisanja pojedinih slovenačkih, austrijskih i drugih novinara koji su

poimenično navedeni u ovom dokumentarnom zapisu. Istovremeno, ovo delo opominje, proziva i obavezuje sve nas na odbranu istine i nezaborav prošlosti, a upućuje na važnost očuvanja ljudskih prava.

U promociji su učestvovali članovi Bečkih poeta Mirel Tomas, Žana Popović, Aleksandar Milosavljević, Višnja Kraljević, Kristina Stefanović, Vesna Mitrović, Dragica Pejić, Velibor Antanasijević, Radomir Milošević i Vesna Klinger.

 

Brojna dela

Radovan B. Milić je objavio i "Vodič" za državljane bivše SFRJ u Sloveniji i knjige "Kad pamet zakasni","Svetski rat protiv jednog čoveka", "Akademik Burović disident br. 1". U pripremi je njegov najnoviji roman "Dragana", kao i hronologija o putevima i stranputicama Srba u Sloveniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here