Srpski svod u Čikagu

0

 

Tako "Serbian ARC", organizacija čija je misija da pomogne emigrantima srpskog porekla, naročito podrška onima koji su tek stigli u Ameriku i susreću se sa različitim izazovima u procesu prilagođavanja, počinje svoju praktičnu i dugo najavljivanu misiju. Pod ovim svojevrsnim srpskim svodom moći će da se dobiju informacije iz oblasti prava, socijalne zaštite, finansija, kao i pomoć psihologa i lekara.
 

Pun pogodak

Činjenica je da je za ovakvom organizacijom postojala dugogodišnja potreba, ali je ona, izgleda, nastala baš u pravom trenutku – teška ekonomska kriza otvara dosta prostora za rad, jer su našim ljudima potrebni i saveti psihologa, finansijskih stručnjaka, lekara, socijalnih radnika…

Ekipa mladih, vrlo obrazovanih ljudi okupila se, osećajući nedostatak jedne ovakve institucije, sa željom da drugi emigranti ne prolaze kroz muke kroz koje su i sami morali da prolaze u potrazi za pravom informacijom. Predsednik Upravnog odbora je Marko Mihilović, a članovi i osnivači su dr Ivan Budišin, dr Milena Bajić, Milica Spasojević, Tamara Ćirić i dr Suzana Savković.
 

Centar će pružati pomoć pojedincima i porodicama, obezbeđivati edukativne programe i treninge, pružati sveobuhvatne informacije svim emigrantima sa balkanskih prostora i pomagati im u procesu uklapanja u novu životnu sredinu. Nudiće pomoć roditeljima i deci, organizovati radionice za adolescente, a organizovaće i filmske večeri, koncerte, ekskurzije, sportske događaje i poslovne susrete.
 

Više informacija o organizaciji "Serbian ARC" može da se dobije na vebsajt: serbian-arc.com, ili na broj telefona 773-816-4228.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here