Srpski tim pomaže sunarodnicima

0

 

Da nas bude više: Srpski kandidati na listi SWV
 

Trenutno je na listi SWV desetak kandidata srpskog porekla, a jedan od vodećih je Marko Stijaković, nosilac liste u grupi za trgovinu i industrijsku tehniku. Prema njegovim rečima desetak kandidata sa naših prostora je malo imajući u vidu da u Beču postoji 10.621 srpsko preduzeće. Pri Privrednoj komori je prijavljeno 275 taksista srpskog porekla, a nemaju nijednog svog kandidata, prijavljeno je 479 preduzeća za male transporte, 465 kafana, 326 kafića a nemaju predstavnika.
 

 

"Samo u građevinarstvu ima više od 3.500 naših firmi, a u toj oblasti nema nijednog kandidata. Sva ta preduzeća, uz još oko 5.000 bosanskih i hrvatskih plaćaju od 100 do 250 evra godišnje članarine Privrednoj komori. Ta članarina nije predviđena samo za troškove komore, već i za njene članove, a ako nemamo naše predstavnike nećemo imati ni pristup tom novcu" objašnjava Stijaković, koji je ujedno i kandidat za odbornika u Skupštini Privredne komore.
 

On smatra da je vreme da se ljudi sa prostora bivše Jugoslavije iz svih privrednih grana konačno uključe u rad SNjV kao kandidati. Stijaković ukazuje da je rok za prijavu kandidata do 10. januara, a da se izbori održavaju od 27. februara do 2. marta.
 

"Pozivamo sve da se aktivno uključe, a ako neće da budu kandidati, onda barem da glasaju, jer je svaki glas važan pošto nam pruža mogućnost da se borimo za prava srpskih privrednika u Privrednoj komori", rekao je on.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24-26. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here