Pretila da će ubiti Mišel Obamu

0

Pretila da će ubiti prvu damu

Američka tajna sluzba, zadužena za obezbeđivanje američkog predsednika je uhapsila Kristi Li Rošiju 19. decembra, samo nekoliko dana pre dolaska bračnog para Obama koji će Božićne praznike provesti na Havajima.

 

Tajna služba je utvrdila da je Rošija znala gde će Obamina porodica odsesti tokom posete, preneo je Rojters. Ona je optužena da je pretila prvoj dami i da je napala agenta tajne službe pošto je uhapšena. Savezni sud je odložio saslušanje dok pritvorenica ne bude podvrgnuta psihijatrijskom pregledu.

 

Prema dokumentima zavedenim u sudu, Rošija je 10. novembra uputila pretnju telefonom pozvavši kancelariju tajne službe u Bostonu, a tokom razgovora je pretila da će ubiti i agenta tajne službe i marince. Na osnovu dopisa koji je dan ranije poslala kancelariji u Bostonu, agenti su utvrdili da Rošija živi u blizini mornaričke baze na Havajima.

Tokom saslušanja 19. decembra, Rošija je agentima rekla da je u septembru bila na Havajima da "zaštiti Obame" i da je obišla mesto gde će odsesti predsednikova porodica kao i da je radila na golf terenima u mornaričkoj bazi, navedeno je u zvaničnom izveštaju tajne službe.

Kada je uhapšena, žena je napala agenta obezbeđenja i izjavila da će dići u vazduh Ovalnu sobu u Beloj kući. Rošija je počela da kontaktira tajnu sluzbu još 2004.godine a od 2007.godine je uputila niz ljutitih poziva bostonskoj kancelariji, zovući ponekad i 10 puta dnevno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here