pixabay.com
Foto: Ilustracija

Desni motor ruskog transportnog aviona “Il-112V”, koji je danas pao u Podmoskovlju i čija je posada poginula, zapalio se tokom leta sa aerodroma Kubinka.

“Prema preliminarnoj verziji događaja, katastrofi sa ‘II-112V’ je prethodio požar na desnom motoru”, saopštila je ta korporacija, a prenosi ruska agencija TAŠ.

Kompanija je pojasnila da se avion srušio u 11.18 časova po moskovskom vremenu kada je realizovao probni let. Saopšteno je i da je avion potpuno uništen u požaru i da su u toku napori za gašenje vatre.

Piloti koji su upravljali avionom su učinili sve kako bi sprečili katastrofu i udaljili avion iz rezidencijalne oblasti, saopštile su tamošnje vlasti. Avion se srušio tokom trenažnog leta, prilikom pripreme za sletanje, a u avionu su bila tri člana posade koji su poginuli.

Posebna komisija ispitaće uzroke nesreće. Il-112V je ruska laki transportni avion nove generacije koji proizvodi fabrika u Voronježu, a dizajniran je da zameni An-24 i An-26. Namenjen je za transport vojnog osoblja, naoružanja, lake opreme i drugog tereta maksimalne težine do pet tona. Prvi let avion je imao 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here