youtube/arbresh.info
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet, rekao je da su posvećeni pružanju podrške procesu dijaloga koji vodi EU, prenosi RTK2.

Kosnet je rekao da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena pažljivo pregledava rad prethodne američke administracije i da je zaključak da postoji mnogo dragocenih delova.

Upitan da li je Vašingtonski sporazum osnova za nastavak pregovora između Beograda i Srbije, Kosnet je naglasio da je Bajdenova administracija prihvatila sporazum.

– Bajdenova administracija u potpunosti je prihvatila Vašingtonski sporazum. Ali to ne znači da je to jedina skica za razgovor kada se sastanu vlada Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom EU. Imate političke elemente o kojima nije bilo reči u tom sporazumu – rekao je Kosnet.

Filip Kosnet je komentarisao i dokumenta koja kruže po medijima, a koja predviđaju promenu granica na zapadnom Balkanu.

– Ne znam ko piše ove nezvanične dokumente, ali ko ih piše sigurno je zadovoljan prekomernom reakcijom – rekao je Kosnet.

Američki ambasador je istakao da ni SAD ni njihovim evropskim partnerima nije u interesu da promovišu bilo kakvu razmenu teritorija na Kosovu.

1 COMMENT

  1. Koji pravom Kosnet iznosi šta je u interesu Amerike na Kosovo i Balkanu, jer Kosovo je srpsko i mi ćemo da odlučujemo o njemu, a Kosnet neka vodi brigu u svojoj zemlji!!!.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here