wikipedia.org/Jovanvb
Novi Pazar

Predstavnici resora odbrane Austrije, Nemačke i Bugarske boravili su u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u Novom Pazaru, gde su upoznati sa inicijativom tog veća za rešavanje statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka, kojom je zatraženo uspostavljanje „specijalnog statusa za tu oblast“.

Predstavnici BNV-a, među kojima nije bio i predsednik Veća Esad Džudžo, čija se ostavka traži upravo zbog spora nastalog u vezi sa pomenutom inicijativom, tražili su od predstavnika triju država da o svemu upoznaju svoje ambasade i vlade zemalja iz kojih dolaze.

Sa predstavnicima BNV-a su razgovarali: Austrijanac Tomas Ahamer, nemački potpukovnik Tomas Beker i bugarski pukovnik Milćo Ignatov.

Kako je objavljeno na sajtu BNV-a, predstavnici Veća su strance upoznali sa glavnim aktivnostima Veća i problemima Bošnjaka, kao i sa konkretnim predlozima tog veća za njihovo rešavanje.

U BNV-u, kojim rukovode većnici liste Samoopredeljenje, koju čine predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, smatraju da specijalni status Sandžaka predstavlja efikasno rešenje političkih i teritorijalnih sporova između susednih država i naroda na Balkanu.

Ovo veće je, međutim, upalo u krizu zbog pokretanja ove inicijative koja je doneta bez potpisa predsednika Esada Džudža. Džudžo je ranje rekao da inicijativu nije potpisao jer za to nije imao ovlašćenje od partnerske liste „Vakat je“.

Zbog toga je lista Samoopredeljenje zatražila njegovu ostavku, koju on odbija da podnese jer, kako kaže, to od njega traži „proalbanski lobi“ i SDA Samdžala o Veću.

Ugljaninova lista Samoopredeljenje nema većinu da bi mogla samostalno da rukovodi Većem, pa se ne isključuje mogućnost da lista „Vakat je“ i lista Muamera Zukorlića, koja je trenutno u opoziciji, formiraju novu većinu i Ugljaninovu opciju tako pošalju u opoziciju.

7 KOMENTARA

  1. Bože moj!Da li smo mi država kad na našu teritoriju upada kad se kome hoće.Šta su radili:pa došli da podrže odvajanje Sandžaka od Srbije.Mi smo nesrećna zemlja.Rasturaju nas do zadnjeg atoma.

  2. Ja mislim da bi Vucic trebao vec da izmrnja politiku kao Erdogan i Putin sve koji rade protiv drzave hapsiti i proglasiti po drzavne interese nepogodni.

    • E ali on jadnik nije ni Putin ni Erdogan,tj.nema tu moć.Jer svi koji rade protiv Srbije su plaćenici ovih hulja i tu bi stradao,da Vučić ali sa njim i mi.Ostrvili se ga,dovi i naši i ovi koji ih plaćaju.

  3. Шта су радили? Па наравно, билатерални односи са „Бошњацима“. Помози Боже ако може.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime