Stanari hotela Obrenovac kradu sve što se može ukrasti

0

facebook.com/Bojan Kovacevic
Kradu sve što stignu: Hotel Obrenovac
 

"Na dnevnom nivou se krade sve što se može ukrasti, a samo juče je skinuto 19 lavaboa i slavina. Skidaju se oluci, lim sa krovova, sve što ima neku vrednost i što se može prodati na otpadima", rekao je Jegorović u izjavi koja je objavljena na sajtu opštine Obrenovac.

On je istakao da kreveti stoje po hodnicima razvaljeni, a đubre se baca kroz prozor pa na zajedničkim terasama oko hotela postoje "mini deponije".

"Ono što najviše zabrinjava je roditeljska nebriga oko dece", naglašava Jegorović, precizirajući da deca polugola šetaju bez roditeljskog staranja, prelaze preko terasa, što će opština prijaviti Centru za socijali rad od kog očekuju reakciju.

Kako je naveo, radnici obezbeđenja i hotela svakodnevno trpe verbalne i fizičke nasrtaje stanara zbog čega će od MUP-a tražiti da im obezbedi 24. časovnu zaštitu policajca.

"Većina stanara je dobila pomoć države i nejasno je zbog čega oni uporno odbijaju da se vrate u svoje domove. Početkom proleća će se ovaj smeštaj ugasiti i svi će morati da napuste ovaj objekat", ističe Jegorović.

I direktor hotela Božo Buzejić rekao je da je situacija postala neizdrživa.

"Do poplave smo ovde svakodnevno primali preko 150 azilanata i nikada nijedan problem sa uništavanjem imovine, a štetu koju su slučajno napravili su sami nadoknađivali. Mi smo kao zaposleni nemoćni da reagujemo jer nemamo nadležnosti ni kapacitete zda izvršimo bilo kakve sankcije prema stanarima", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here