U Gent smo stigli bez petorice fudbalera koji su igrali u Beogradu, ali nema alibija, suprostavićemo se rivalu i nećemo se braniti, rekao je danas trener Crvene zvezde uoči meča protiv belgijske ekipe u Ligi Evrope.

Stanković je na konferenciji za novinare istakao da su povrede sastavni deo fudbala.

– Mnogo puta do sada ponovio sam da imamo 20 startera. Znam koje smo igrače ostavili kod kuće i koliko oni znače za Zvezdu (povređeno Katai, Kanga i Gobeljić, Rodić ima koronu i Sanogo suspenziju), ali nema alibija. Na nama je da se adaptiramo na situaciju. Imamo ekipu koja će se suprotstaviti Gentu i koja je spremna za utakmicu. Nećemo da potcenjujemo Gent – mislimo da su kvalitetni, ali nećemo se braniti”, rekao je Stanković

Zvezdin trener dodao je da je Gent jedna od boljih ekipa u grupi i njihov problem nije igra, već rezultat.

– Trebalo je da osvoje više bodova nego što tabela pokazuje, kada se uzme u obzir njihov kvalitet. Ne možemo da se koncentrišemo na jedan rezultat, iako realno kažem – remi bi nam odgovarao. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu i ostanemo neporaženi. S druge strane, oni će sigurno ići na pobedu, tako da ćemo biti spremni za sve što se dešava na terenu i pokušaćemo da odgovorimo na pravi način – kazao je on.

Stanković je ponovio da Zvezda ne odstupa od cilja – da prezimi u Evropi.

– Pre nego što je počela grupna faza Lige Evrope, pričao sam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da to takmičenje igramo i na proleće. Išli smo meč po meč i nismo obraćali pažnju na druge rezultate, već smo gledali samo sebe. Odigrali smo tri različite utakmice, sve sa ciljem da oduzmemo protivniku ono što najbolje radi, a da izvučemo maksimum iz naše igre. Tako smo se spremali. Nismo bili otpimisti, već realisti i svesni da ako uradimo sve što umemo i znamo, možemo da ostanemo u Evropi. Da mi je neko ponudio šest bodova iz prva tri kola – prihvatio bih  – zaključio je Stanković.

Stanković je na konferenciji za medije izrazio saučešće porodici Dijega Maradone, koji je danas preminuo u 61. godini.

Utakmica između Genta i Crvene zvezde igra se sutra od 18.55 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here