Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da će njegov tim u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Omonije biti strpljiv, ali da se nada prolazu.

Crveno-beli će u sredu od 17 sati gostovati Omoniji na Kipru.

– Nastojimo da igramo ofanzivan fudbal, ali nećemo se zaletati. Sama utakmica će diktirati kako ćemo odigrati protiv Omonije. Ravnoteža mora da bude perfektna. Oni znaju sa loptom, imaju ideju kada dođu u posed na sredini terena i nastoje da svaki momenat budu opasni. Kada si u tranziciji i dođe do greške, to se kažnjava. Videćemo koliko i šta ćemo moći, ali potrudicemo se da se adaptiramo. Bićemo strpljivi, ipak se igra jedna utakmica – rekao je Stanković na konferenciji na stadionu „Rajko Mitić“.

On je istako da je stručni štab pomno analizirao igre Omonije u prethodnom periodu.

– Dosta su rotirali, verovatno zbog utakmica u Evropi. Gledali smo ih protiv Anartozisa i prvo poluvreme su zaista bili dobri, dok smo u drugom videli neke njihove nedostatke. Imaju dobre i iskusne igrače. Nigde ne žure, čekaju grešku protivnika i na to se oslanjaju. Potrudićemo se da ih limitiramo. Nema izrazitog favorita u sredu. Njihova blaga prednost bi trebalo da bude što su domaćini, kao i zbog temperature na koju su naviknuti.

Stanković meč sa kiparksim predstavnikom smatra najvažnijim u dosadašnjem delu sezone.

– U ovom trenutku je to najvažnija utakmica. U slučaju pozitivnog rezultata ušli bi u Ligu Evrope i ispunili bi zacrtani cilj. To je bilo postavljeno i pred početak sezone, pa čak i kad sam došao kao nešto što bi trebalo da se ostvari. Nemam dilemu da je to najvažnije, za navijače, za klub, za sve koji su crveno-beli – rekao je Stanković i osvrnuo sa i na zdravstveni bilten ekipe pred put u Nikoziju.

– Videli ste odluku da Ben i Katai ne počnu na Banovom brdu, jer sam želeo da ih sačuvam za meč sa Omonijom. Bila je to dobra odluka i maksimalno su spremni za meč na Kipru. Isti je slučaj i sa Rodićem i Gobeljićem. Boaći je nažalost povređen, ima problem sa istegnućem i on je van stroja. Tomane takođe neće nastupiti na meču. Imamo još dva dana da odlučim koji ću sastav izvesti na teren.

Osvrnuo se Stanković i na termin utakmice, s obzirom na to da su na Kipru visoke temperature.

– Jedno od njihovih oružja je i taj termin utakmice. Naviknuti su oni na to, ali ipak je to jedna utakmica. Sigurno bi bilo lakše da igramo u kasnijem terminu, temperatura bi bila niža i pristupačnije bi bilo. Ipak, nema izgovora, isto nam je. Što se treninga tiče, odradićemo ga u vreme odigravanja utakmice, da osetimo teren i vreme – zaključio je Stanković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime