Tanjug
Peter Stano

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak pozvao je predstavnike Beograda i Prištine da 27. februara u Briselu razgovaraju o odluci prištinske centralne banke o ukidanju srpskog dinara, rekao je portparol Evropske komisije Peter Stano, ocenivši nedopustivim ponašanje glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija.

– Nadamo se da će Bisljimi ceniti napore umesto da nepravedno optužuje zvaničnike EU. Takvo ponašanje je nedopustivo – naveo je Stano, posle jučerašnjih Bisljimijevih istupa.

Stano je u pisanoj izjavi medijima objasnio da u pozivnom pismu Lajčaka nije određeno ko treba da predstavlja Beograd i Prištinu na sastanku, dodajući da je prepušteno stranama da o tome odluče.

– Visoki predstavnik EU Žosep Borelj je prošle nedelje u Minhenu imao sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, gde je razgovarano o ovom pitanju. Kao rezultat ovog sastanka, Lajčak je pozvao dve strane da dođu u Brisel 27. februara – naveo je Stano.

Bisljimi je juče rekao da je primio poziv Brisela za sastanak naredne nedelje, ali da je odbio da učestvuje, uz obrazloženje da “pitanje dinara nije deo dijaloga”.

Vučić je ranije rekao da se čeka poziv da neko ode u Brisel i da sa predstavnicima Prištine razgovara, ali da nema o čemu.

4 COMMENTS

  1. meni ovo sve lici kao da neko , na vrlo podmukao nacin, navlaci Glupi dvojac Kurti – Bisljimi , na tanak led . obecao im je neko podrsku , onako potajno . a kako vidim ova dva klena su se uhvatili na udicu , ovo oponiranje Brüsselu moze skupo da kosta Prishtinske SEPARATISTE !

  2. Nedopustivo i licemerno ponasanje nekih zvanicnika iz EU i Kvora na kosovu Kvor je duzan za bezbednost i srpskog stanovnistva na kosovu. Ukidanje dinara na kosovu opasno je ugrozena bezbednost i opstanak Srba na kosovu Kvor kao i do sad ne preduzima nista a to nam govori da im glavni politicari sa zapada daju Kurtiju instrukcije sta treba da radi dok ga oni stite moramo razumiti Kvor oni su dosta optereceni i nemaju dovoljno snaga da obezbede srpskom stanovnistvu bezbeznost mnogo su zauzeti i naoruzani do zuba cuvaju siptarske lazne gradonacelnike u srpskim opstinama isto Kvor je na mnogo vaznoj pozciji izmedju Srbije i lazne drzave kosovo cuva da Srpska vojska ne udje na kosovo cinjenica je da Kvor napravijo opasno Geto za srbe na kosovu primoravai Srbe da bjeze sa kosova sto se i vidi 30 % srba je u zadnji mjeseci napustilo kosovo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here