Tanjug

Američki Stejt department objavio je izveštaj o globalnoj poslovnoj klimi, a u delu o Kosovu je naglašeno da je korupcija jedna od najvećih prepreka za privlačenje investicija.

“Kosovo je usvojilo stroge zakone o borbi protiv korupcije, ali su do sada nastojanja vlade bila bezuspešna da istraži, krivično goni, uhapsi i konfiskuje imovinu korumpiranih pojedinaca”, navodi se u izveštaju.

U izveštaju se, takođe, navodi da je Kosovo u protekloj deceniji zabeležilo pozitivnu stopu ekonomskog rasta, u proseku skoro četiri procenta.

“Iako je sprovođenje zakona i dalje slabo, zakoni i propisi su u skladu sa podrškom i zaštitom investicija”, dodaje se u izveštaju.

Izveštaj Stejt departmenta ukazuje na niz razloga koji dovode u pitanje stabilan ekonomski razvoj Kosova, kao što je ograničena regionalna i globalna ekonomska integracija, nesigurno snabdevanje električnom energijom, slabu vladavinu prava, kao i korupciju, prenosi RTK2.

Stejt department još navodi da Kosovo nastavlja da računa na značajnu međunarodnu finansijsku podršku i na novčane pošiljke građana koji žive u inostranstvu.

1 COMMENT

  1. MA NIJE MOGUCE AMERI
    KOSOVO JE ZA VAS NEZAVISNA DRZAVA
    SKOTOVI JEDNI
    DA BOG DA VAM SAV NOVAC KOJI IM DAJETE PROPADNE
    I POZNATO JE DA ZAVRSAVA VAS NOVAC U LANCIMA DROGE ,TO JE JAVNA TAJNA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here