Foto: MN Press
VK Radnički Kragujevac

Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu, izjavio je Uroš Stevanović, trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca.

U šestom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca gostovaće Barseloneti, jednoj od najjačih evropskih ekipa, sutra od 19 sati.

Radnički je trenutno sedmoplasirani sa četiri boda, ali ima samo tri boda manje od tri ekipe koje dele treću poziciju, među kojima je i Barseloneta.

– Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu. Ekipa koja izgubi imaće daleko manje šanse za plasman na fajnal-ejt, jer su Breša i Olimpijakos otvorili grupu kako treba, a Novi Beograd je siguran učesnik. Četvrti tim traži se u krugu Barselonete, Ferencvaroša i nešto manje Jadrana i nas. Trenutna situacija je jednostavno takva, iako ima još mnogo da se igra – rekao je Stevanović za klupski sajt.

Radnički i Barseloneta su stari znanci iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, a najvažniji meč odigrali su 2014. godine, u Barseloni, gde je domaći tim slavio sa 7:6 u finalu Lige šampiona.

– Biće ovo veliko iskustvo za sve naše igrače, Barseloneta je fenomenalna ekipa, španska reprezentacija u malom. Igraju u sličnom sastavu dugi niz godina, a prošlu sezonu završili su kao četvrti u Evropi, što dovoljno govori. Naši su stari dužnici iz finala koje smo odigrali upravo ovde u Barseloni. Ne možemo da im pretimo ni po dosadašnjim rezultatima ni odnosom sastava, ali je sigurno da imamo svoju šansu i u ovom meču – istakao je Stevanović.

Na proteklim Olimpijskim igrama među 13 rerepzentativaca Španije našla su se čak desetorica igrača iz trenutnog sastava Barselonete, što dovoljno govori o jačini rivala Radničkog.

Udarna igla ove sezone je Alvaro Granados, trenutno drugi strelac Lige šampiona sa 16 golova, a od iskusnijih igrača svakako su glavne zvezde fenomenalni Felipe Perone i golman Danijel Lopez Pinedo.

Ekipu Barselonete svakako da najbolje poznaje centar Radničkog Josip Vrlić, koji je u dva navrata igrao u španskom klubu.

– Oni su jedna od najjačih ekipa u Evropi, pogotovo na domaćem bazenu. Neće nam biti lako, ali smo se dobro pripremili i pokušaćemo da uzmemo tri boda koja nam mnogo znače u borbi za fajnal-ejt. Više-manje to su svi igrači sa kojima sam igrao. Tu nema mnogo stranaca većinom su domaći igrači. Ove godine imaju novog trenera i sigurno da im je to još jedan motiv više za dokazivanje – zaključio je Vrlić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here