Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović izjavio je danas da se reke povlače, ali da predstoji posao da se stvore uslovi da se ljudi vrate kućama.

Tokom jučerašnjeg dana, 297 osoba je evakuisano, i to je preventivna evakuacija, rekao je Stevanović za RTS.

Situacija je različita od slučaja do slučaja, kaže Stevanović i dodaje da je najbitnije da su važni putni pravci prohodni a utvrđivaće se materijalna šteta.

– Slušajte savete stručnih lica na terenu – zaključio je Stevanović.

Vojska Srbije spremna je da na poziv Sektora za vanredne situacije odmah reaguje.

Republički hidrometeoroški zavod upozorio je da će vodostaj na reci Savi danas biti u porastu i da će prevazilaziti granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda.

RHMZ je izdao hidološko upozorenje u kojem se navodi da će do srede, 5. juna, biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Ðetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Belici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede 5. juna sa mogućnošću približavanja upozoravajćim nivoima.

U RHMZ upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here