EPA-EFE/IAN LANGSDON

Poljakinja Iga Švjontek od ponedeljka, 4. aprila biće nova najbolja teniserka na svetu, potvrđeno je iz Ženske teniske asocijacije (WTA).

Švjontekova će na prvom mestu svetske rang-liste naslediti Ešli Barti, koja je odlučila da završi profesionalnu karijeru.

Barti je pre nekoliko dana šokirala tenisku javnost odlukom da se penzioniše u 25. godini, što je otvorilo mogućnost Igi da postane novi “broj 1”.

Potvrda je stigla nakon pobede Ige Švjontek nad Viktorijom Golubić u Majamiju (6:2, 6:0), pa je sada jasno da će narednog ponedeljka, po okončanju turnira, ženski tenis dobiti novu kraljicu.

– Istina je da nikada nisam zamišljala ovaj trenutak jer sam radila dan za danom i igrala dobar tenis. Ali nikada nisam imala snažan osećaj da će se stvarno desiti. Zbog toga je još nadrealnije – rekla je Švjontekova i dodala:

– Svaki trenutak proslave mi se dopao. Svejedno mi je da li je bilo vatrometa ili ne. Publika je pružala podršku, bili su veoma uzbuđeni. Trenutno upijam sve što mi se dešava jer nisam imala nikakva očekivanja.

Švjontekova je postala tek 28. igračica u istoriji, a prva Poljakinja, koja je došla do prvog mesta na svetu. Postala je najmlađa prva igračica planete od Karoline Voznijacki, koja je 2010. bila mlađa 216 dana, a ukupno deseta najmlađa svih vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here