EPA/MAXIM SHIPENKOV
Tržni centar "Krokus siti"

Ministarstvo spoljnih poslova Kirgistana pozvalo je svoje građane da odlože nepotrebna putovanja u Rusiju nakon masovne pucnjave u koncertnoj dvorani u Moskvi.

Sedmorica osumnjičenih poreklom iz Tadžikistana i jedan iz Kirgistana uhapšeni su i nalaze se u istražnom zatvoru, preneo je Rojters.

Islamska država saopštila je da je odgovorna za napad i objavila video snimak masakra, u kojem je ubijeno najmanje 140 ljudi, a preko je 300 ranjeno, današji su podaci.

Rusija je saopštila da sumnja da Ukrajina ima veze sa napadom, što Kijev odlučno poriče.

U saopštenju izdatom ove nedelje, kirgistansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane da posećuju Rusiju samo ako je neophodno i ako to urade, da imaju sva potrebna dokumenta u svakom trenutku i pridržavaju se zakonskih naređenja ruske policije.

Vlasti susednog Uzbekistana uputile su slične savete svim građanima Uzbekistana koji su trenutno u Rusiji ili planiraju da odu tamo, preneli su lokalni mediji.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here