Stiže MMF, pada dinar

0

 

Kako je najavila Kancelarija MMF-a u Srbiji, Misija koju će predvoditi Albert Jeger, u Srbiji će boraviti dve nedelje, do 26. maja, a prema najavama iz srpske vlade glavne teme razgovora biće poreska i penzijska refoma.

Tokom posete povodom revizije kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog 2,9 milijardi evra, Misija MMF-a sastaće se sa visokim zvaničnicima Vlade i Narodne banke Srbije (NBS) i predstavnicima privatnog sektora i akademske zajednice.

Narodna banka je navela da će u razgovorima biti razmotrena najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji, ispunjenje utvrđenih kriterijuma za mart 2010. i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF-om.

Kako je istakla NBS, u okviru razmatranja realizacije preuzetih obaveza posebna pažnja biti posvećena usklađivanju penzija i usvajanju propisa o fiskalnoj odgovornosti.

Guverner NBS u ostavci Radovan Jelašić izjavio je danas da misli da MMF neće imati ništa protiv povećanja zarada u javnom sektoru, ali da će ga sigurno zanimati odakle će se naći novac za njihovo finansiranje.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here